Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu wo 12 dec 2018 8:12



Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
midi manipuleren 
Auteur Bericht
Newbie
Newbie

Geregistreerd: zo 11 maart 2018 19:50
Berichten: 14
Antwoord met een citaat
Hoi allemaal.
Ik heb een midiclip opgenomen en wil die in Serum bewerken.
Is het bv mogelijk dat je in een bestaande midiclip nog frequenties kan aanpassen en dat de verandering ook hoorbaar is in die clip. Dus dat ik de verandering opneem van bv. 20 naar 60hz ( voorbeeld)

Alvast bedankt


di 17 apr 2018 20:21
Profiel
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1470
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
De midiclip pas je dan niet aan, ik neem aan dat je dan Serum aanpast.
Een midiclip is niks anders dan voor vsts dat het noten kan lezen, zo even kort uitgelegd.

Ik begrijp denk ik de vraag niet helemaal :)

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 17 apr 2018 20:31
Profiel
Newbie
Newbie

Geregistreerd: zo 11 maart 2018 19:50
Berichten: 14
Antwoord met een citaat
marks schreef:
De midiclip pas je dan niet aan, ik neem aan dat je dan Serum aanpast.
Een midiclip is niks anders dan voor vsts dat het noten kan lezen, zo even kort uitgelegd.

Ik begrijp denk ik de vraag niet helemaal :)


Het is ook moeilijk uitleggen. ik zal nog een poging wagen. Hihihi :D

Ik heb met mijn midi keyboard een melodie gemaakt als midiclip. Dit heb ik met een standaard pianosound gedaan.
Als je de clip invoert is de clip geluidloos. Dus laad ik een plugin om de clip een unieke sound te geven.
So far so good.
Ik heb mijn sound gevonden en de clip klinkt vrij vlak. Dus ik wil de frequentie aanpassen maar niet dat de hele clip in de frequentie afgespeeld wordt alleen het eind gedeelte. Als je live speelt kun je aan een knop of fader draaien of schuiven en dan hoor je dat de frequentie veranderd in de live aktie. En iedereen hoor dat. Dat maakt je sound uniek. Net als bij een synthesizer zeg maar.
Nu wil ik graag weten of je dit effect ook kan toepassen op een al bestaande midiclip. Of moet ik de clip opnieuw opnemen met serum als plugin en al spelend het geluid toevoegen zodat het effect direct opgenomen wordt.


di 17 apr 2018 22:29
Profiel
Fruity Loopist
Fruity Loopist
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 22 maart 2017 9:17
Berichten: 109
Antwoord met een citaat
JDS schreef:
marks schreef:
De midiclip pas je dan niet aan, ik neem aan dat je dan Serum aanpast.
Een midiclip is niks anders dan voor vsts dat het noten kan lezen, zo even kort uitgelegd.

Ik begrijp denk ik de vraag niet helemaal :)


Het is ook moeilijk uitleggen. ik zal nog een poging wagen. Hihihi :D

Ik heb met mijn midi keyboard een melodie gemaakt als midiclip. Dit heb ik met een standaard pianosound gedaan.
Als je de clip invoert is de clip geluidloos. Dus laad ik een plugin om de clip een unieke sound te geven.
So far so good.
Ik heb mijn sound gevonden en de clip klinkt vrij vlak. Dus ik wil de frequentie aanpassen maar niet dat de hele clip in de frequentie afgespeeld wordt alleen het eind gedeelte. Als je live speelt kun je aan een knop of fader draaien of schuiven en dan hoor je dat de frequentie veranderd in de live aktie. En iedereen hoor dat. Dat maakt je sound uniek. Net als bij een synthesizer zeg maar.
Nu wil ik graag weten of je dit effect ook kan toepassen op een al bestaande midiclip. Of moet ik de clip opnieuw opnemen met serum als plugin en al spelend het geluid toevoegen zodat het effect direct opgenomen wordt.


MIDI is slechts informatie voor een geluid-genererende plugin als bijvoorbeeld Serum of Sylenth1.
Als ik het goed begrijp wil je dus een van de parameters in Serum aanpassen zodat het geluid veranderd? Dit kan je doen door "Automation Clips" te gebruiken. Je kan FL dan aan knopjes laten draaien (Google even op: FL Automation Clips, en je wordt overspoeld met uitleg), op deze manier blijft je Serum het geluid maken.

Een andere optie is, Edison op je Channel waar je Serum hebt, te laden en deze op te laten nemen wat Serum er uit gooit, dan kan je met de hand aan de knopjes van Serum draaien zodat het geluid zich aanpast, en dan zit er dus een geluidsfragment van Serum in Edison, deze kan je dan weer opslaan en voila!

Bedoel je zoiets?


wo 09 mei 2018 9:45
Profiel
Fruity King
Fruity King
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 maart 2010 19:22
Berichten: 814
Antwoord met een citaat
Dat doe je in de plug-in je kunt dan een automationclip maken voor de modwheel of pitchbend zoek maar even op youtube automationclip pitchbend fl studio

Kan ook in de pianoroll maar das met events
https://m.youtube.com/watch?v=53e-vlM9sdI


vr 11 mei 2018 20:17
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 5 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling