Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu di 13 nov 2018 7:20



Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Iemand Ervaring met een BTO laptop? 
Auteur Bericht
Newbie
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 02 maart 2014 20:05
Berichten: 17
Woonplaats: Hilversum
Antwoord met een citaat
Beste allemaal

ik zit te kijken voor een nieuwe laptop met als hoofddoel produceren.
ik moet de volgende plugins en software kunnen draaien. met projecten tot ongeveer max 80 sporen.
Daw's
Fl Studio
Ableton live
en misschien in de toekomst Studio One.

Plugins
native instruments komplete
Nexus 2
Sylenth
Serum
Waves plugins
Fabfilter
en izotope ozone

ik zit zelf te denken om er laptop bij bto samen te stellen omdat deze ook later weer wat te upgraden zijn en als er iets mee is je zelf het een en ander kan vervangen. in tegenstelling tot bv apple en sommige andere merken.

ik zit te denken aan:
V•BOOK 15CL817 of de 17 inch van dit model
full hd of 4k scherm(de laatste heeft mijn voorkeur)
met i7 processor hexa core 8750H
en 32 GB ram
500 SSD voor windows en daWs en plugins
en daarnaast nog 1tb SSd voor data (deze heb ik al maar wil ik in de nieuwe laptop toevoegen)

Heeft iemand hier ervaring mee of tips voor een betere systeem
budget zo rond de 2000 euro

https://bto.eu/product/v-book-15cl817/

_________________
Website: https://www.facebook.com/DJMartinTime
soundcloud: https://soundcloud.com/martin-time
e-mail: djmartintime@gmail.com


ma 29 okt 2018 19:54
Profiel WWW
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1464
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
De SSD's zijn zeker een aanrader gezien de lage prijs.
Ik heb zelf één SSD van 500 GB als primaire schijf en ik laat daar al mijn projecten op staan.

Toen ik op de ICT-opleiding zat was er klasgenoot met een BTO laptop.
Deze heeft had hij vervangen na 6 jaar omdat de specificaties te oud werden.
Dus dat was wel een degelijk apparaat.

Of je 80 sporen kan vullen hangt volledig van de plugins af.
Mijn beste advies zou zijn om te kijken naar wat je denk nodig te hebben en aan de hand daarvan je budget te bepalen.

Zelf heb ik een desktop met een Intel Core i5 7400 en 16 GB ram.
Ik heb nog geen moment last van een stotter gehad tijdens het werken in Ableton Live.
Als ik jou was zou ik die processor gaan vergelijken met de laptop processors.
Wellicht dat een site als Tweakers je meer inzicht kan geven.

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 30 okt 2018 10:09
Profiel
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1464
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
De 4k resolutie lijkt mij niet handig trouwens, ik weet niet hoe dat schaalt op zo'n klein scherm.
Het kan zijn dat Live of FL Studio onleesbaar is.

Maar ik denk dat je qua specs wel uit komt met de laptop die je opnoemt.
Of dit de beste keuze voor de prijs is durf ik niet te zeggen.

Je leunt wel op high-end apparatuur, dus het zal wel niet op een 10tje aankomen :)

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 30 okt 2018 10:20
Profiel
Newbie
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 02 maart 2014 20:05
Berichten: 17
Woonplaats: Hilversum
Antwoord met een citaat
Citaat:
De 4k resolutie lijkt mij niet handig trouwens, ik weet niet hoe dat schaalt op zo'n klein scherm.
Het kan zijn dat Live of FL Studio onleesbaar is.

dus beter gewoon het fl hd scherm?

Citaat:
Of je 80 sporen kan vullen hangt volledig van de plugins af.


deze worden natuurlijk niet allemaal belast met veel effect.
maar mijn gemiddelde project heeft meestal 40 tot 80 sporen

_________________
Website: https://www.facebook.com/DJMartinTime
soundcloud: https://soundcloud.com/martin-time
e-mail: djmartintime@gmail.com


di 30 okt 2018 11:27
Profiel WWW
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1464
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Citaat:
dus beter gewoon het fl hd scherm?

Als blinde keus zal dat het veiligst zijn, ik heb geen ervaring met 4k schermen.
Dit lijkt me iets waar je rekening mee kan houden.

Qua functionaliteiten kom je niks te kort met een 1920x1080 resolutie lijkt mij verder.
Tenzij je natuurlijk van scherper beeld houdt :)

Citaat:
Of je 80 sporen kan vullen hangt volledig van de plugins af.


deze worden natuurlijk niet allemaal belast met veel effect.
maar mijn gemiddelde project heeft meestal 40 tot 80 sporen[/quote]

Wat zijn je huidige specs en is dit haalbaar met je huidige setup?

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 30 okt 2018 14:55
Profiel
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1464
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Je weet wel dat dit advies op maat je een follow en een like kost op mijn media hé ;)

https://www.facebook.com/MarkSmitMusic
https://soundcloud.com/marksmitmusic

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 30 okt 2018 16:08
Profiel
Newbie
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 02 maart 2014 20:05
Berichten: 17
Woonplaats: Hilversum
Antwoord met een citaat
Citaat:
Wat zijn je huidige specs en is dit haalbaar met je huidige setup?


mometeel gebruik ik een macbook 13-inch, medio 2012
2,5 GHz Intel Core i5
16 GB 1600 MHz DDR3
en ssd van samsung erin

maar daarmee is het niet haalbaar tenzij ik elk kanaal elke keer freeze en unfreeze
maar ik wil nu iets kopen waar ik ook wel enkel jaren op vooruit kan 8)

en ik wil geen mac meer omdat
daar in de nieuwe modellen niks maar aan toe toevoegen of upgraden is en je tegenwoordig alleen apple er maar aan mag laten sleutelen. omdat ze met een beveiliging gaan werken waneer hij open is geweest.
.
ps ik heb je gililked

_________________
Website: https://www.facebook.com/DJMartinTime
soundcloud: https://soundcloud.com/martin-time
e-mail: djmartintime@gmail.com


di 30 okt 2018 16:36
Profiel WWW
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1464
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Welke serie i5 specifiek?
Heb je een nummer?

_________________
https://soundcloud.com/arksss


di 30 okt 2018 16:57
Profiel
Newbie
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 02 maart 2014 20:05
Berichten: 17
Woonplaats: Hilversum
Antwoord met een citaat
Citaat:
Welke serie i5 specifiek?
Heb je een nummer?

dit heb ik kunnen terug vinden niet een specifiek nr
2,5-GHz dual-core Intel Core i5-processor (Turbo Boost tot 3,1 GHz) met 3 MB L3-cache

The MacBook Pro "Core i5" 2.5 13-Inch (Mid-2012/USB 3.0) features a 22 nm "Ivy Bridge" 2.5 GHz Intel "Core i5" processor (3210M), with two independent processor "cores" on a single silicon chip, a 3 MB shared level 3 cache

_________________
Website: https://www.facebook.com/DJMartinTime
soundcloud: https://soundcloud.com/martin-time
e-mail: djmartintime@gmail.com


di 30 okt 2018 19:40
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 9 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling