Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu do 23 nov 2017 6:16



Antwoord op onderwerp  [ 63 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
CPU gebruik sparen 
Auteur Bericht
Admin & 303 Master
Admin & 303 Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 jul 2007 17:10
Berichten: 6553
Woonplaats: In Panic Rang: Grandmaster Coolheid: Zeer hoog
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Het is jammer dat dat niet voor synths werkt.

_________________
_________________

L STFUDIO
_________________

= = Domme vragen bestaan in overvloed.
= = De 'ik-zou-graag-zeggen-wat-ik-bedoel-maar-de-woorden-zitten-in-de-weg' mentaliteit


ma 14 apr 2008 22:15
Profiel WWW
Master of Percussion & Chillout
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 06 jun 2006 19:38
Berichten: 2358
Woonplaats: Achterhoek
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Sinds versie 7 werkt het ook voor synths.

_________________
Afbeelding


di 15 apr 2008 6:33
Profiel
Admin & 303 Master
Admin & 303 Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 jul 2007 17:10
Berichten: 6553
Woonplaats: In Panic Rang: Grandmaster Coolheid: Zeer hoog
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Dan werkt het niet goed, want als ik geen synth heb aanstaan maar wel een aantal dikke synths erin heb zitten verbruik ik aanzienlijk meer cpu dan wanneer de synths er niet in zouden zitten.

_________________
_________________

L STFUDIO
_________________

= = Domme vragen bestaan in overvloed.
= = De 'ik-zou-graag-zeggen-wat-ik-bedoel-maar-de-woorden-zitten-in-de-weg' mentaliteit


di 15 apr 2008 6:36
Profiel WWW
Master of Percussion & Chillout
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 06 jun 2006 19:38
Berichten: 2358
Woonplaats: Achterhoek
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
heb ff getject..
house basic kick met 6 x Genesis.

Met de functie aan gaat de cpu load na een tijdje naar 0%.

_________________
Afbeelding


di 15 apr 2008 6:41
Profiel
Admin & 303 Master
Admin & 303 Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 jul 2007 17:10
Berichten: 6553
Woonplaats: In Panic Rang: Grandmaster Coolheid: Zeer hoog
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Hmmm, dan zit ik mis en zal het ergens anders aan liggen bij het project dat ik in gedachte heb. Ik heb het namelijk ook even gecheckt met een nieuw project en daar ervaar ik hetzelfde als jij.


[pre-post edit]

Ik kwam opeens op een ander idee en dat lijkt wel juist te zijn. De actieve synths nemen meer cpu in beslag als er meer inactieve synths in hetzelfde project zitten. Ik had een flinke lading aan synths erin gegooid (14,) en daar 3 van aangezet (gewoon aan/uit knopje) en toen zat ik op max cpu, met de andere synths weer verwijderd nog maar 75%

_________________
_________________

L STFUDIO
_________________

= = Domme vragen bestaan in overvloed.
= = De 'ik-zou-graag-zeggen-wat-ik-bedoel-maar-de-woorden-zitten-in-de-weg' mentaliteit


di 15 apr 2008 7:35
Profiel WWW
Fruity Loopist
Fruity Loopist

Geregistreerd: zo 16 dec 2007 19:33
Berichten: 158
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Toch maar ff een loze opmerking van mij erbij :P.

Ik draai nu een tijdje met een nieuw systeem een core 2 op 3 Ghz. Wat je ook doet CPU blijft op een paar procent steken.

LET OP geheugen gebruik is zo 1+ GB...


Systeemen zijn niet meer zo duur gelukkig.


vr 18 apr 2008 13:20
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 25 dec 2006 1:16
Berichten: 4523
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
De meeste CPU bespaar je gewoon door efficient te werken ;)

Onnodige FX:
Denk na bij wat je doet,pleur niet tig fx over elkaar om tot een bepaalt geluid te komen,vraag je zelf af waarom je die fx gebruikt en met welk doel.

Lange release:
Als je korte noten speelt stel de release van de envelopes dan goed af op het geluid want een lange release is vaak onnodig bij korte geluiden (tenzij je de synth wat meer wil laten zweven).
Een lange release is bij veel vsti's zeer CPU intensief (vooral Vanguard)
Ik denk dat vooral de preset gebruikers al heel wat CPU kunnen besparen op deze manier :p

Patterns renderen:
Render patterns die je maar af en toe laat horen naar wav.
Waarom zou je een zware vst laten draaien door je hele track als je hem alleen maar in de intro laat horen? :p

Zomaar wat kleine tipjes om efficienter te werken en er zijn zoveel meer manieren om cpu te besparen.
Je word er op ten duur ook steeds handiger in om cpu te sparen.
Ik heb de laatste tijd bijna nooit meer last van haperende tracks en dat komt vooral door efficient te werken.

_________________
Strange Substance@Soundcloud
Strange Substance@Bandcamp
Euphorica@Soundcloud
Psyderweb Records@Ektoplazm


vr 18 apr 2008 16:08
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 03 okt 2007 13:02
Berichten: 5035
Woonplaats: brabant! Mijn producerende Stijlen: alles tussen hardstyle & Hardcore in!
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
bij mij happert die alleen bij nexus en als ik 6 keer zeta+ over elkaar gooi xD komt door de pc zit bon vol xD

_________________
Immortal One his:
Myspace
Youtube
Soundcloud
Twitter
Facebook


vr 18 apr 2008 17:56
Profiel WWW
Newbie
Newbie

Geregistreerd: vr 16 mei 2008 14:43
Berichten: 5
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Citaat:
Smart Disable

Het tweede wat je kunt doen is het gebruiken van de functie Smart Disable. Dat zorgt ervoor dat alle FX die op dat moment niet gebruikt worden, uitgeschakeld worden. Dit scheelt een boel CPU in het proces. Om Smart Disable aan te zetten voor alle effecten, open de mixer en klik op Options, linksbovenin. Ga naar beneden en klik op ‘Switch smart disable for all.’ Je moet dit dus elke keer doen als je FL opstart, want het blijft niet permanent. Als je een extreem geval aan haperingen hebt met FL, hierbij praat ik over een 400 mHz processor, kun je alle FX uitzetten, als je tijdelijk aan het bewerken bent. Dit raad ik echter niet aan, want het is als het ware ‘blind mixen’, dus doe dit alleen als je echt een extreem traag systeem hebt, en dit de laatste optie is.


sorry maar als ik naar de mixer ga en ik kijk linksbovenin, zie ik bij opties geen Switch smart disable for all. staan. Ik kijk zeker krom? :P[/quote]


zo 18 mei 2008 13:55
Profiel
Admin & 303 Master
Admin & 303 Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 jul 2007 17:10
Berichten: 6553
Woonplaats: In Panic Rang: Grandmaster Coolheid: Zeer hoog
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Functie is vanaf 7 verplaatst naar Tools > Macro's

...

_________________
_________________

L STFUDIO
_________________

= = Domme vragen bestaan in overvloed.
= = De 'ik-zou-graag-zeggen-wat-ik-bedoel-maar-de-woorden-zitten-in-de-weg' mentaliteit


zo 18 mei 2008 14:36
Profiel WWW
Fruity God
Fruity God
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 14 jun 2008 12:28
Berichten: 3048
Woonplaats: Tilburg
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
waar vind ik tools ?

edit gevonden :$ :$ sorry

_________________
http://elektonix.webs.com/index.htm
http://www.youtube.com/user/llindenau


ma 28 jul 2008 10:40
Profiel WWW
Fruity Loopist
Fruity Loopist
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 15 sep 2008 23:13
Berichten: 121
Woonplaats: Groningen.
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Arnie87 schreef:
Toch maar ff een loze opmerking van mij erbij :P.

Ik draai nu een tijdje met een nieuw systeem een core 2 op 3 Ghz. Wat je ook doet CPU blijft op een paar procent steken.

LET OP geheugen gebruik is zo 1+ GB...


Systeemen zijn niet meer zo duur gelukkig.


Zekers geen LOZE opmerking Arnie!

Met een dual of quad core ( kost een beetje maar dan heb je ook echt wat ), loopt FL als een trein hoorde ik laatst van een collega FL producer.
Het is echt aan te raden om over te stappen op dual met 3 gig. Dan loopt het NIET meer vast. Ik heb er zelfs nog last van met een 3.2 gig p4 met 2 gig overgeklokt. Je bent gewoon uit de zorgen als je een dual neemt met minstens 3 gig.

>>MD..
:fl: DUAL CORE RULES.

_________________
Songwriter&Componist SEXOFSOUND. Solo Fred-E ( Skywalker ). M-AUDIO OYXGEN49 Controller.


wo 17 sep 2008 21:27
Profiel WWW
Fruity Loopist
Fruity Loopist

Geregistreerd: vr 11 apr 2008 20:31
Berichten: 196
Woonplaats: Utrecht
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Misschien beetje een inkoppertje, maar als je toch al een plug-in gebruikt, benut deze dan ten volle. Een fruity vst als reverb of delay erover knallen kan net zo goed via de al te gebruiken externe plug-in.


do 06 nov 2008 22:10
Profiel
Fruity Loopist
Fruity Loopist
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 apr 2007 18:17
Berichten: 192
Woonplaats: Emmen
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
Mombasa schreef:
Misschien beetje een inkoppertje, maar als je toch al een plug-in gebruikt, benut deze dan ten volle. Een fruity vst als reverb of delay erover knallen kan net zo goed via de al te gebruiken externe plug-in.


Mwah dat is niet helemaal waar.. bij de meeste plugins verbruik je dan juist nog meer cpu.. zoals euphorica al zei, denk na voor je iets gebruikt en kijk of het ook anders kan en er zijn genoeg trucjes om een dik project te kunnen maken.


do 09 jul 2009 18:22
Profiel WWW
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 03 okt 2007 13:02
Berichten: 5035
Woonplaats: brabant! Mijn producerende Stijlen: alles tussen hardstyle & Hardcore in!
Antwoord met een citaat
Ongelezen bericht 
exporten naar wav!
eerst klote ik altijd met de cpu. maar nu export ik bijna alles naar wav. en dan gooi ik in de play list. scheelt veel!

_________________
Immortal One his:
Myspace
Youtube
Soundcloud
Twitter
Facebook


vr 10 jul 2009 10:12
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 63 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling