Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu zo 21 okt 2018 3:48



Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Alleen het opnemen van FX 
Auteur Bericht
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
Hey,

Ik ben bezig met een projectje waarbij ik graag alleen de delay van een vocal wil hebben zonder dat de vocal zelf ook wordt opgenomen (Edison). Is er een mogelijkheid om dit te doen?

Groetjes :fl:


zo 29 okt 2017 21:57
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 19:11
Berichten: 7276
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
ja! maak een send aan en stop daarin je delay. (op 100% wet) IN die send stop je edison en neem je dat op. Resultaat is alleen je wet.


zo 29 okt 2017 22:19
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
Thanks, ik heb idd een tutorial gezien waarin ze dit doen maar op de een of andere manier werkt het bij mij niet.. Dus ik heb mn vocaal in een channel staan in de mixer, die link ik naar een andere mixer met 'route to this track'. Dan stop ik de delay op de ge-route mixer, maar krijg het geluid van de originele mixer niet weg. Wat doe ik fout? :)

Wat bedoel je precies met 100% wet?


zo 29 okt 2017 22:59
Profiel
Fruity Master
Fruity Master
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 12:19
Berichten: 1457
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Ik neem aan dat je met een accapella werkt waar al delay opzit.
Anders zou je gewoon de dry knop kunnen uitzetten :p

_________________
https://soundcloud.com/arksss


zo 29 okt 2017 23:08
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
Nee de acapella is zonder FX. Mijn delay plugin heeft geen wet/dry knop :p


zo 29 okt 2017 23:10
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 19:11
Berichten: 7276
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
Jorrit27 schreef:
Thanks, ik heb idd een tutorial gezien waarin ze dit doen maar op de een of andere manier werkt het bij mij niet.. Dus ik heb mn vocaal in een channel staan in de mixer, die link ik naar een andere mixer met 'route to this track'. Dan stop ik de delay op de ge-route mixer, maar krijg het geluid van de originele mixer niet weg. Wat doe ik fout? :)

Wat bedoel je precies met 100% wet?


je delay plugin heeft waarschijnlijk zelf een dry/wet mix. je moet in een send de dry altijd op 0% zetten en de wet op 100%. zo werken sends. dit stamt uit de tijd dat delay en reverb nog echte hardware bakken waren en je met je mixer console niet altijd even veel reverb op een geluid wilde hebben. ook had je vaak maar 1 of 2 van die 19 inch rackmodules voor delay en reverb.

EDIT: zie dit nu pas:

Jorrit27 schreef:
Mijn delay plugin heeft geen wet/dry knop :p


Welke gebruik je ervoor dan? Misschien heet het anders.


zo 29 okt 2017 23:59
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
Ik gebruik de "bionic delay". Maar ook toen ik het probeerde met de fruity delay die wel dry/wet heeft lukte het ook niet..


ma 30 okt 2017 20:38
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 19:11
Berichten: 7276
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
Met Fruity Delay 2 of 3 moet het sowieso lukken. Ik zal zo anders even snel een projectje maken waarin ik het voordoe.


ma 30 okt 2017 21:27
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
MvR schreef:
Met Fruity Delay 2 of 3 moet het sowieso lukken. Ik zal zo anders even snel een projectje maken waarin ik het voordoe.


Zou chill zijn! :)

Gebruik dan delay 2 alsjeblieft, ik heb fl nog niet geupdate


ma 30 okt 2017 21:56
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
Yes, ik geloof dat ik het heb! Bedankt voor de hulp :)


ma 30 okt 2017 22:45
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 19:11
Berichten: 7276
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
Jorrit27 schreef:
Yes, ik geloof dat ik het heb! Bedankt voor de hulp :)


Ok dan maak ik de flp niet meer, ok? Mooi zo :D


di 31 okt 2017 0:37
Profiel
Fruity King
Fruity King

Geregistreerd: ma 19 dec 2011 10:30
Berichten: 688
Antwoord met een citaat
haha nee hoeft niet meer ;)


di 31 okt 2017 22:11
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 12 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling