Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu di 19 sep 2017 16:32



Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
verschil tussen vocoders ? en hoe werken ze ? 
Auteur Bericht
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
Hey mensjes,

ImageLine heeft :

* the fruity vocoder
* the IL vocoder
* en vocodex

Wat is nu het verschil, want ik begrijp er niets van :x

Als ik een sample laad in één van die drie plugins, dan heeft ie geen presets en kan ik de stemmen niet vervormen.. Ook als ik tweak aan de knopjes gebeurt er niets, behalve volumeverschil.

Doe ik wat verkeerd ?

Bedankt voor eventuele antwoorden.

Gloom 8)

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


do 01 dec 2016 7:18
Profiel
Fruity King
Fruity King
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 11:19
Berichten: 904
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Ik heb nog geen gebruik gemaakt van vocoders dus daar kan ik je geen antwoord op geven.

Echter vraag ik me wel af welke reverb plugin je gebruikt, ik vind reverb 2 te typisch en gebruik altijd convolver, gebruik jij geen 3rd party plug in daarvoor?

_________________
https://soundcloud.com/arksss


vr 02 dec 2016 17:58
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
neen, ik gebruik ALTIJD de reverb 2 van FL :p

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


vr 02 dec 2016 18:06
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 18:11
Berichten: 6880
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
een vocoder maakt gebruik van een Carrier en een Modulater signaal. die moet je apart de vocoder insturen.

lees dit goed door, alles wordt netjes uitgelegd hoe je het moet opzetten: https://www.image-line.com/support/FLHe ... ocodex.htm


vr 02 dec 2016 18:43
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
Aha, thanks Mark !

Als ik een micro heb insteken, dan werkt de vocoder wel, maar als ik er een sample opzet, dan werkt ie niet.

Maar ik ga eens Googlen, want die teksten zijn, echt waar, chinees voor mij. :?

Thanks again ;-)

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


vr 02 dec 2016 18:52
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
wow, moeilijk hoor, ik heb al verschillende tut's bekeken en ik geraak er maar niet aan uit :?

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


za 03 dec 2016 0:28
Profiel
Fruity King
Fruity King
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 sep 2016 11:19
Berichten: 904
Woonplaats: In de buurt van Zwolle
Antwoord met een citaat
Je moet die seamlessr tutorials maar eens proberen te volgen, zoveel termen gooit hij er in holy moly

_________________
https://soundcloud.com/arksss


za 03 dec 2016 16:33
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 18:11
Berichten: 6880
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
Oke ik ga proberen uit te leggen hoe het werkt en hoe je het moet opzetten, maar het is lastig om dat puur via tekst te doen. Ik ga het toch proberen.

Ik ga dus trouwens uitleggen hoe je het met Vocodex moet doen..



Ok wat je nodig hebt zijn drie mixerkanalen. in de eerste stop je Vocodex, in de tweede stop je een synth (Carrier) en in een derde stop je het geluid wat je wilt gaan vocoden. (Modulator) noem je mixerkanalen ook voor het gemak even "VOCODEX", "CAR" en "MOD".

de kanalen van de Carrier en Modulator route je allebei naar het kanaal van Vocodex. (en dus niet meer naar de master)

nu ga je naar Vocodex en daar zie je in het bovenste deel MOD (met een mondje ernaast) en CAR (met een keyboard ernaast) staan. daarboven staan twee inputs. rechtermuisknop op die boven mod en selecteer het mixerkanaal "MOD". hetzelfde voor car, maar dan selecteer je dus "CAR". nu staan je input correct.



nu is het tijd om geluiden te gaan kiezen. het vaakst wordt voor de carrier een saw synth gekozen en voor de modulator een stem. maar het kan bij allebei van alles zijn, wat je zelf wilt, maar dit wordt het meest gedaan.

zodra je de geluiden naar de juist mixerkanalen hebt gestuurd en je dus noten of akkoorden speelt met je saw synth, zul je merken dat je niets hoort. TOTDAT je tegelijk een modulator mee laat spelen. als je dus een eigen microfoon gebruikt, moet je die naar de modulator sturen. en als je dan met je keyboard de saw synth speelt en tegelijk praat, dan hoor je de vocoder in werking.


verder heb je nog heel veel knoppen binnen Vocodex die allemaal het geluid veranderen. je kunt het beste gewoon even proberen en kijken wat alles doet. of weer even de manual erbij pakken en lezen wat elke knop doet.


ik hoop dat je nu al wat meer ermee kan.


za 03 dec 2016 17:29
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
Hey thanks a lot Mark, ik ga deze tekst kopiëren en meenemen naar mijn producer pc.. Ik ga me daar eens een tijdje mee bezighouden. Fijn dat je me op deze manier wil helpen, vergeet ik niet snel ;-)

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


za 03 dec 2016 17:34
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
MvR schreef:
Ok wat je nodig hebt zijn drie mixerkanalen. in de eerste stop je Vocodex, in de tweede stop je een synth (Carrier) en in een derde stop je het geluid wat je wilt gaan vocoden. (Modulator) noem je mixerkanalen ook voor het gemak even "VOCODEX", "CAR" en "MOD".

de kanalen van de Carrier en Modulator route je allebei naar het kanaal van Vocodex. (en dus niet meer naar de master)

nu ga je naar Vocodex en daar zie je in het bovenste deel MOD (met een mondje ernaast) en CAR (met een keyboard ernaast) staan. daarboven staan twee inputs. rechtermuisknop op die boven mod en selecteer het mixerkanaal "MOD". ???


Tot zover ben ik gekomen, en dan zit ik vast. (zie screenshot)
Wat doe ik verkeerd ?

Thanks alvast ! ;-)


Bijlagen:
rsz_no_carrier.jpg
rsz_no_carrier.jpg [ 65.96 KiB | 469 keer bekeken ]

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music
zo 04 dec 2016 12:50
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 18:11
Berichten: 6880
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
je hebt de Carrier niet naar het kanaal van Vocodex gestuurd denk ik.


zo 04 dec 2016 15:33
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
Zo heb ik dat gedaan, is dat goed ? :)


Bijlagen:
rsz_is_dit_goed.jpg
rsz_is_dit_goed.jpg [ 102.11 KiB | 467 keer bekeken ]

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music
zo 04 dec 2016 15:58
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 18:11
Berichten: 6880
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
nee. de modulator moet ALLEEN naar de vocoder en de carrier moet ALLEEN naar de vocoder. niks meer. je stuurt de modulator nu ook naar de carrier namelijk, dat werkt niet.


zo 04 dec 2016 16:17
Profiel
Grandmaster
Grandmaster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 22 jan 2006 19:33
Berichten: 15751
Woonplaats: Vlaams Brabant - BE
Antwoord met een citaat
IT WORKS !!!! :D

Thanks 1.000.000 times Mark !! :lol:

:fl: :fl: :fl:

_________________
www.acidplanet.com/artist.asp?songs=494678&T=9006
Gloomer op youtube : http://www.youtube.com/user/Gloomer2000
For all my music in high quality : https://gloomer2000.bandcamp.com/music


zo 04 dec 2016 16:48
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 feb 2008 18:11
Berichten: 6880
Woonplaats: Waddinxveen
Antwoord met een citaat
:D geen probleem man!


zo 04 dec 2016 16:51
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling